“Ο ΜΟΛΙΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΜΥΡΟΥ”

 “Ο ΜΟΛΙΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΜΥΡΟΥ”

Τη Δευτέρα 6/3/2023, Πανελλήνια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση “Τα ανδραγαθήματα του Σκαπέν” του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Μολιέρου, από το θέατρο “Λύχνος” στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Πρόκειται για το μοναδικό ίσως έργο της εποχής του Μολιέρου (1671) που πραγματεύεται το “bullyng”,  δείχνοντας στους εφήβους μας μέσα από αστείες καταστάσεις και διασκεδαστικά περιστατικά, την αξία των ανθρώπων ανεξαρτήτων του βάρους, του ύψους και της θέσης τους στην κοινωνία. Γενικά μας δείχνει ότι η διαφορετικότητα των ανθρώπων δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από την εναλλαγή χρωμάτων στην παλέτα του μεγάλου ζωγράφου της ζωής μας, του Θεού.
 
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο  του Δικτύου ASPnet, Δικτύου Συνδεομένων με την UNESCO Σχολείων, στο οποίο ανήκει το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού από το 2015, στην ενότητα “Ειρήνη και Ανθρώπινα Δικαιώματα”.
 
Το συντονισμό της δράσης είχαν οι καθηγήτριες Μιχαλακοπούλου Χαρίκλεια, Συντονίστρια του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού για το Δίκτυο ASPnet και Κράβαρη Βασιλική, οι οποίες είναι και Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής του σχολείου.