Το ηλεκτρικό Jeep Wagoneer “πονοκεφαλιάζει” τους αντιπάλους του

Το ηλεκτρικό Jeep Wagoneer “πονοκεφαλιάζει” τους αντιπάλους του

Η Jeep μπαίνει με ιδιαίτερες αξιώσεις στην κατηγορία των premium SUV, με βασικό πρωταγωνιστή το νέο Wagoneer S.

Τέσσερα ολοκαίνουργια και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα πρέπει να περιμένουμε μέσα στα επόμενο χρόνια από τη Jeep, και ένα από αυτά είναι το Wagoneer S, το οποίο θα πάρει τη θέση της ναυαρχίδας στη γκάμα των μοντέλων της εταιρείας, «κοιτάζοντας στα μάτια» τους premium ανταγωνιστές.

Σε αυτή την κατηγορία, το Wagoneer S θα έχει να αντιμετωπίσει αντιπάλους όπως είναι τα Audi e-tron, BMW iX και Mercedes EQS SUV, ενώ θεωρητικά, θα έχει απέναντί του και τη Maserati Grecale Folgore.

Εξωτερικά, στο εμπρός μέρος φαίνεται ότι το Wagoneer S θα προσδιορίζεται αισθητικά από τη μάσκα με τις 7 κάθετες γρίλιες, που σε κάποιες εκδόσεις θα είναι και φωτιζόμενες. Τα φωτιστικά στοιχεία θα είναι μια «γραμμή» η οποία θα καλύπτει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου υπογραμμίζοντας και το όνομα του μοντέλου που θα βρίσκεται ανάγλυφο από πάνω. Οι τετράγωνοι θόλοι των τροχών είναι επίσης ένα τυπικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό των μοντέλων της Jeep που προφανώς θα διατηρηθεί.

Πίσω, η μεγάλη αεροτομή έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διοχετεύει τον αέρα προς τα κάτω, προκειμένου να υπάρχει η καλύτερη δυνατή αεροδυναμική απόδοση. Πληροφορίες για το εσωτερικό δεν έχουμε, αλλά μοιάζει απόλυτα λογικό το να είναι μια εξέλιξη της εικόνας που έχουμε δει στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας. Αυτό που μαθαίνουμε και έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, είναι πως η καμπίνα του ηλεκτρικού Wagoneer S, θα μπορεί να φιλοξενεί έως και 8 επιβάτες.

Το ηλεκτρικό Wagoneer S θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large της Stellantis, η οποία μπορεί να επιτρέψει την ύπαρξη μπαταρίας άνω των 100 kWh. Η Jeep πληροφορεί πως η αυτονομία του μοντέλου θα είναι πάνω από 650 χλμ. με μια φόρτιση, ενώ η ισχύς που θα έχει στη διάθεσή του ο οδηγός θα είναι 592 ίπποι. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση, είναι υπόθεση 3,5 δευτερολέπτων, με τη μετάδοση της κίνησης να είναι και στους τέσσερις τροχούς.

Τα πλήρη αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου, αναμένεται να γίνουν μέσα στο 2023, με την παραγωγή του να ξεκινά το επόμενο έτος στις ΗΠΑ. Τότε, το 2024, αναμένεται να αρχίσει η εμπορική πορεία του νέου ηλεκτρικού SUV της Jeep και στην Ευρωπαϊκή αγορά.

πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ