Οι πέντε της Μαγνησίας που παίρνουν εισιτήριο για τη Βουλή - Δηλώσεις - Σταυροί στο 94,18%

Οι πέντε της Μαγνησίας που παίρνουν εισιτήριο για τη Βουλή - Δηλώσεις - Σταυροί στο 94,18%

Τα πέντε πολιτικά πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν τη Μαγνησία στη Βουλή, ανέδειξε η χθεσινή κάλπη στον νομό. Μετά την απώλεια μιας έδρας, η Μαγνησία θα εκπροσωπηθεί από πέντε βουλευτές έναντι έξι που εξέλεξε το 2019.

Σύμφωνα με την κατανομή των εδρών, η Ν.Δ. εκλέγει τρεις βουλευτές στη Μαγνησία έναντι τεσσάρων το 2019 και από έναν βουλευτή εκλέγουν ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία (το 2019 είχε εκλέξει δύο εκπροσώπους του) και το ΚΚΕ το οποίο δεν είχε εκλέξει βουλευτή κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Μέχρι στιγμή, με την ενσωμάτωση της σταυροδοσίας να κυμαίνεται σε ποσοστό 94,18% (340 από τα 361 εκλογικά τμήματα), τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Από τη Ν.Δ. εκλέγονται οι Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος έλαβε 20.601 σταυρούς, Ζέττα Μακρή με 15.068 σταυρούς και Χρήστος Μπουκώρος με 14.675 σταυρούς.

Πρωτιά κατέγραψε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος συγκέντρωσε 8.426 σταυρούς και πήρε ξανά το εισιτήριο για το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το ΚΚΕ κέρδισε ξανά μία έδρα στον νομό και θα εκπροσωπηθεί από τον Βασίλη Μεταξά, ο οποίος λαμβάνει 2.007 σταυρούς.

 

Δήλωση Χρ. Τριαντόπουλου για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου

Σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έδωσαν νέα, ισχυρή, εντολή και ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Έδωσαν εντολή για να συνεχίσει η πατρίδα μας την πορεία σταθερότητας, ανάπτυξης και προόδου που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια.
Έδωσαν εντολή να συνεχιστεί το νέο υπόδειγμα πολιτικής που θέλει το κράτος δίπλα στον πολίτη, ενδυναμώνοντας την εμπιστοσύνη και δίνοντας λύσεις στα προβλήματα για όλους και όχι για λίγους.
Έδωσαν εντολή για μια σταθερή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ισχυρή ήταν και η εντολή από τη Μαγνησία, όπου η στήριξη της περιοχής μας στην παράταξή μας και στη Κυβέρνηση αυξήθηκε σημαντικά και ήταν η υψηλότερη της τελευταίας και πλέον δεκαετίας.
Θερμές ευχαριστίες σε όλες τις συμπατριώτισσες και όλους τους συμπατριώτες για τη στήριξη που έδωσαν στην παράταξή μας και τη δύναμη να διατηρήσουμε τη Μαγνησία στο επίκεντρο των εξελίξεων.
Θερμές ευχαριστίες στα στελέχη της παράταξης που αγωνίστηκαν όλες αυτές τις προεκλογικές ημέρες για το αποτέλεσμα, αλλά και στους συνυποψηφίους μου -σε ένα από τα ιστορικά πιο δυνατά ψηφοδέλτια- για τον μεγάλο και ενωμένο αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί για το αποτέλεσμα.
Και προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω, ειλικρινά και από καρδιάς, όλες τις φίλες και τους φίλους που με στήριξαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.
Στήριξη και εμπιστοσύνη που αποτελεί τεράστια ευθύνη για τη συνέχεια του έργου που επιτελούμε για τη Μαγνησία και την Ελλάδα μας, και την υλοποίηση όλων όσων έχουμε δρομολογήσει και σχεδιάσει για την ευημερία της περιοχής μας και της πατρίδας μας.
Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε δυναμικά, με δουλειά, δουλειά και δουλειά - όπως κάναμε μέχρι τώρα, με έργο και όραμα για τη Μαγνησία και τις επόμενες γενιές!
Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε μέσα στην κοινωνία, μαζί με τους πολίτες, ώστε ολοκληρωθεί ο αγώνας και να πορευθεί η Ελλάδα μας δυναμικά και αυτοδύναμα στην επόμενη τετραετία, τη δεύτερη τετραετία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα τρέξουμε ακόμα πιο δυναμικά μαζί με τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη για την αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα της δεύτερης τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας.
Όλοι μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα για την πατρίδας μας. Σταθερά, τολμηρά, μπροστά.

 
Δήλωση Χρήστου Μπουκώρου  για τις εθνικές εκλογές

Οι χθεσινές εκλογές χάρισαν στη Νέα Δημοκρατία μία ιστορικών διαστάσεων νίκη. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε ισχυρότατη εντολή από τον ελληνικό λαό να οδηγήσει τη χώρα σε δρόμο σταθερότητας και ανάπτυξης.
Υπάρχει πλέον η στέρεη βάση για ένα λαμπρό οικοδόμημα, το οποίο θα ολοκληρωθεί στην προσεχή αναμέτρηση του Ιουνίου.
Το εκλογικό σώμα έδειξε πλήρη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και στην παράταξή μας. Όλες οι μεγάλες αλλαγές στη χώρα απαιτούν τη συναίνεση του ελληνικού λαού, η οποία από τις χθεσινές κάλπες δόθηκε απλόχερα. Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι μας θα φανούμε αντάξιοι αυτής της μεγάλης εμπιστοσύνης.
Σε ό,τι με αφορά προσωπικά έδωσα μια δύσκολη εκλογική μάχη και με τη στήριξη των συμπολιτών μου και μόνο πετύχαμε τον στόχο της επανεκλογής. Η εκλογική μου επίδοση είναι σχεδόν ίδια με εκείνη των εκλογών του 2019, πράγμα που σημαίνει ότι η σχέση μου με τους πολίτες είναι ισχυρή, στέρεη, ειλικρινής και κυρίως δεν επηρεάζεται από περιστασιακές πολιτικές συνθήκες.
Εγκάρδιες ευχαριστίες στους 15.000 πολίτες, με τους οποίους πορεύτηκα μαζί σε αυτή την απαιτητική πολιτική μάχη. Θα συνεχίσω να είμαι πάντα δίπλα τους.  

 

Ζέττα Μακρή: "Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε μια πρωτοφανή νίκη!"

"Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε μια πρωτοφανή νίκη!
Αυτή η νίκη ανήκει σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες! Αυτή η νίκη είναι δική σας! Ξεκινά από εσάς, δυναμώνει μαζί σας, μιλά μέσα από την ψυχή σας και φτάνει ψηλά, μας πηγαίνει μπροστά, μας καλεί να προχωρήσουμε τολμηρά!
Αυτή τη νίκη τη δώσατε χέρι με χέρι στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη Μαγνησία να πρωταγωνιστεί!
Αυτή τη νίκη μοιράζομαι με τους συναδέλφους βουλευτές και τους πολιτευτές που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον νομό μας και τους οποίους συγχαίρω για τον αγώνα τους και την εκλογή τους.
Αυτή η νίκη είναι το μεγαλείο της πολιτικής συνείδησης, το προνόμιο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, η ευθύνη της ψήφου, η απόλυτη έκφραση της Δημοκρατίας!
Αυτήν τη νίκη την αφιερώνω σε όλες και όλους εσάς που με στηρίξατε!
Σας ευχαριστώ από καρδιάς και προχωράμε μαζί ολοταχώς για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα!"