Μαγνησία: Όλα έτοιμα για τις πανελλαδικές

Μαγνησία: Όλα έτοιμα για τις πανελλαδικές

Σύγχρονο και ασφαλές το Σύστημα Απομακρυσμένης Μετάδοσης των θεμάτων

Ολα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων στη Μαγνησία με το Σύστημα Απομακρυσμένης Μετάδοσης (ΣΑΜ), να διασφαλίζει την απρόσκοπτη μετάδοση των θεμάτων προς τα εξεταστικά κέντρα. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξετάσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης και τα μέλη και αντικαταστάτες του, Γεώργιος Χάρλας, διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου και Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Διευθυντής του 10ου Γυμνασίου Βόλου, διαβεβαίωσαν για το αδιάβλητο των εξετάσεων και ζήτησαν από τους υποψηφίους να είναι ψύχραιμοι και να προσέλθουν να δώσουν εξετάσεις χωρίς κανένα εξωτερικό περισπασμό.

Ειδικότερα ο κ. Σαβελίδης  ανέφερε ότι την 1η Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις με τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ και την Παρασκευή 2 Ιουνίου με τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Στη Μαγνησία θα δώσουν πανελλαδικές  1383 από τα  ΓΕΛ και 467  από τα ΕΠΑΛ στα  22 εξεταστικά κέντρων των ΓΕΛ και τα πέντε των ΕΠΑΛ. Το μεγαλύτερο εξεταστικό Κέντρο είναι το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που φιλοξενεί 140 υποψηφίους και το μικρότερο το ΓΕΛ Τσαγκαράδας που θα φιλοξενήσει 9 υποψηφίους. Η όλη διαδικασία θα βασιστεί στον έλεγχο από τις Λυκειακές Επιτροπές των Εξεταστικών Κέντρων και οι εκπαιδευτικοί μέλη των επιτροπών είναι 394 και οι επιτηρητές 810.

Σε κάθε εξεταστική επιτροπή υπάρχουν δύο υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κατάλληλα επιμορφωμένοι στο χειρισμό του Σ.Α.Μ. Κάθε Εξεταστικό Κέντρο διαθέτει ένα τέτιο σύστημα που αποτελείται από δύο μέρη και συνδέεται με ένα υπολογιστή και έναν εκτυπωτή.

«Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σύστημα που διασφαλίζει πραγματικά την αποτελεσματικότητα του συστήματος μετάδοσης των θεμάτων από το υπουργείο μέχρι και το πιο απομακρυσμένο εξεταστικό κέντρο», επισήμανε ο κ. Σαβελίδης. Επιπλέον ανέφερε ότι έχει  διαβεβαιώσεις ότι θα συνδράμουν αστυνομικές αρχές, ΕΚΑΒ, ΕΛΤΑ,  ΔΕΗ, ΟΤΕ, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας για ο,τιδήποτε χρειαστεί. «Η εμπειρία όλων είναι πολύ μεγάλη και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Εφησυχάζω γονείς και υποψηφίους ότι οι εξετάσεις θα γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τόνισε.

Από την πλευρά του, το μέλος της Επιτροπής Εξετάσεων της Β’θμιας Μαγνησία επισήμανε ότι είναι βασικό να έχουν καλή ψυχολογία οι υποψήφιοι και οι γονείς δεν θα πρέπει να μεταφέρουν στα παιδιά το άγχος τους ώστε ανεπηρέαστα να αποδώσουν το 100% των γνώσεών τους. «Επίσης τα παιδιά να μην επηρεάζονται από τις έξωθεν πληροφορίες. Μοναδική πηγή πληροφόρησης και καλής επικοινωνίας να είναι μόνο οι διευθυντές των σχολείων αν απαιτηθεί», τόνισε.

Ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε ότι ο εκπαιδευτικός κλάδος, όπως κάθε χρόνο θα αγκαλιάσει τα παιδιά με στοργή και αγάπη όπως και τα προηγούμενα χρόνια. «Να προσέξουν οι μαθητές και να γνωρίζουν ότι οι εξετάσεις είναι πλήρως αδιάβλητες. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα».

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι στα εξεταστικά κέντρα στις 8π.μ., ενώ τα θέματα θα δοθούν γύρω στις 8:30. Μετά θα πρέπει να παραμείνουν την ελάχιστη μία ώρα μέχρι την αποχώρησή τους

www.ertnews.gr