Κόρινθος: Στον ανακριτή με κατεβασμένο το κεφάλι ο πατέρας της 6χρονης Αμέλιας

Κόρινθος: Στον ανακριτή με κατεβασμένο το κεφάλι ο πατέρας της 6χρονης Αμέλιας

Θα δώσει εξηγήσεις γύρω από τις συνθήκες πνιγμού της 6χρονης κόρης του στο Καλαμάκι Κορινθίας.
Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε το πρωί της Τετάρτης  ο πατέρας της μικρής Αμέλιας, του 6χρονου κοριτσιού που πνίγηκε στο Καλαμάκι Κορινθίας. Τον 42χρονο περίμεναν στα δικαστήρια, δημοσιογράφοι, ωστόσο ο ίδιος είχε σκυφτό το κεφάλι, ενώ δεν έδωσε καμία απάντηση.

Ο 42χρονος, ο οποίος κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου, οδηγήθηκε χθες Τρίτη στον εισαγγελέα, όπου ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί.  Σήμερα λοιπόν, λίγο πριν τις 10:00 το πρωί, οδηγήθηκε εκ νέου στον ανακριτή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις γύρω από τις συνθήκες πνιγμού της 6χρονης κόρης του στο Καλαμάκι Κορινθίας.

Τι έχει πει μέχρι στιγμής ο πατέρας
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 42χρονος πατέρας του παιδιού φέρεται να υποστήριξε στους Λιμενικούς ότι το παιδί γλίστρησε από το σωσίβιο που φορούσε και άρχισε να βυθίζεται σε βάθος έξι μέτρων.

Η μικρή Αμέλια δεν ήξερε μπάνιο και φορούσε παιδικό σωσίβιο στη μέση και ο πατέρας φέρεται να δήλωσε πως δεν προσπάθησε να το σώσει γιατί ο ίδιος αντιμετωπίζει προβλήματα με το αναπνευστικό του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είχε άσθμα και έτσι βγήκε στην παραλία για να ζητήσει βοήθεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίσης φέρεται να είπε πως πήγε από το σπίτι για να πάρει το κινητό και να ειδοποιήσει την αστυνομία!

Τα λεγόμενα της μητέρας
Οπως αναφέρουν μαρτυρίες από περίοικους στη γειτονιά της μητέρας, από τον περασμένο Ιούλιο, η μητέρα μαζί με την Αμέλια είχαν μετακομίσει στην πόλη, καθώς η ίδια βρισκόταν σε διάσταση με τον σύζυγό της.

Μάλιστα, μία γειτόνισσα ήταν αυτή που ενημέρωσε τη μητέρα για το κακό που έγινε, ενώ εκείνη βρισκόταν στη δουλειά. «Ψάχνουν το παιδί σου και δεν το βρίσκουν» είπε χαρακτηριστικά η γειτόνισσα και τότε η μάνα με ταξί πήγε στο νοσοκομείο της Κορίνθου, έχοντας πληροφορηθεί στο μεταξύ για το περιστατικό.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν γείτονες της χαροκαμένης μάνας, η ίδια σε συνομιλίες που είχε μαζί τους τούς είπε «…το αγαπούσε το παιδί ο πρώην σύζυγός μου. Ξέρει κολύμπι, αλλά έχει πρόβλημα με την αναπνοή του, ξέρω ότι έχει άσθμα, αλλά δεν ξέρω τι έγινε και γιατί δεν βούτηξε να σώσει το κορίτσι».

Μάλιστα, η ίδια -μιλώντας στο Star- επιβεβαίωσε πως ο πατέρας της μικρής είχε άσθμα, όπως ο ίδιος υποστήριξε.

Σοβαρά ερωτήματα
Ερωτήματα πάντως στην υπόθεση προκαλεί και το γεγονός ότι το παιδί, όταν ανασύρθηκε από τον βυθό, βρέθηκε με τα ρούχα, αλλά και φορώντας τα παπούτσια της.

Το αδικοχαμένο κοριτσάκι εντόπισε τυχαία ψαροντουφεκάς που βρίσκονταν στην παραλία, ο οποίος και ανέσυρε τη σορό της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν βρήκε την Αμέλια, φορούσε: «Δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι, πώς το λένε αμάνικο, μπλούζα. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό».

Αυτά είναι και τα βασικά ερωτήματα στα οποία θα κληθεί να απαντήσει ο πατέρας του παιδιού.

Ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός και συνδικαλιστής Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (24.08.2022) στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή «Πρωϊνή Ενημέρωση», έχει ανοίξει η δικογραφία για την υπόθεση και γίνεται σοβαρό προανακριτικό έργο από τις αρχές. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται και η απολογία του πατέρα της 6χρονης που αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας.

«Όλα ακόμα είναι στο επίπεδο υποψίας» τόνισε ο κ. Μπαλάσκας, εκτιμώντας ότι μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες θα υπάρχουν «απτές αποδείξεις» ώστε να κλείσει ο φάκελος και να αποσταλεί στην αρμόδια εισαγγελία.

«Περιμένουμε τουλάχιστον μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα να υπάρχουν απτές αποδείξεις για να μπορέσουμε να κλείσουμε τον φάκελο και να τον παραδώσουμε στην εισαγγελία», ανέφερε συγκεκριμένα.

πηγή in.gr