Κιβωτός του Κόσμου: Στον «αέρα» η παροχή εξηγήσεων από τον Πατέρα Αντώνιο – Καταθέτουν 4 εργαζόμενοι των δομών

Κιβωτός του Κόσμου: Στον «αέρα» η παροχή εξηγήσεων από τον Πατέρα Αντώνιο – Καταθέτουν 4 εργαζόμενοι των δομών

Στον «αέρα» βρίσκεται η σημερινή διαδικασία για την παροχή εξηγήσεων από τον πατέρα Αντώνιο στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται σχετικά με τις καταγγελίες για την άσκηση σωματικής βίας και τις σεξουαλικές κακοποιήσεις στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο πατέρας Αντώνιος είχε λάβει προθεσμία προκειμένου να παράσχει τις έγγραφες εξηγήσεις του σήμερα για τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ζήτησε να του χορηγηθεί και νέα προθεσμία από τις εισαγγελικές αρχές, αίτημα το οποίο, ωστόσο, δεν ικανοποιήθηκε.

Αυτό, κατά πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε δικονομικές ενέργειες από την πλευρά του πατέρα Αντώνιου. Είναι πιθανή ακόμα και η κατάθεση αίτησης εξαίρεσης της μίας εκ δύο εισαγγελέων ανηλίκων που χειρίζεται την υπόθεση αλλά και αναφορά σε βάρος της. Σε περίπτωση κατάθεσης αίτησης εξαιρέσεως σε βάρος της εισαγγελικής λειτουργού η οποία αρνήθηκε τη χορήγηση νέας προθεσμίας, τότε, το θέμα θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Σε κάθε περίπτωση από την πλευρά των δικηγόρων του πατέρα Αντωνίου τονίζεται πως η δικογραφία είναι ογκώδης και απαιτείται ένας ικανός χρόνος προκειμένου να την μελετήσουν και να ετοιμάσουν τις έγγραφες εξηγήσεις του ιερέα, ο οποίος υποστηρίζει πως οι καταγγελίες των δύο νεαρών φιλοξενούμενων σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», ενός 19χρονου και ενός 15χρονου, για τέλεση ασελγών πράξεων σε βάρος του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Καταθέτουν 4 εργαζόμενοι
Αντίθετα, σήμερα, αναμένεται να καταθέσουν υπομνήματα έγγραφων εξηγήσεων 4 εργαζόμενοι σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο πατέρας Αντώνιος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για την τέλεση δύο αδικημάτων, της κατάχρησης σε ασέλγεια (κακούργημα) και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες (πλημμέλημα) μετά από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και τμωρητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων στη δομή.

Μόλις ολοκληρωθούν οι εξηγήσεις των υπόπτων, οι εισαγγελείς ανηλίκων που έχουν χρεωθεί τη δικογραφία, θα αξιολογήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας και θα αποφασίσουν εάν ή όχι θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων για την υπόθεση.

πηγή newsit.gr