Κατέρρευσε και η Signature Bank, μετά τη Silicon Valley Bank

Κατέρρευσε και η Signature Bank, μετά τη Silicon Valley Bank

Τον έλεγχο της Signature Bank, που εδρεύει στην Νέα Υόρκη ανέλαβε ο  εποπτικός φορέας του χρηματοπιστωτικού τομέα στη Νέα Υόρκη (NYDFS) ενώ διαχειριστής της πτώχευσής της είναι η ομοσπονδιακή υπηρεσία εγγύησης των καταθέσεων (FDIC).

Ως την 31η Δεκεμβρίου 2022, στη Signature Bank ήταν αποταμιευμένο ποσό που αθροιστικά ανερχόταν σε 88,59 δισεκατομμύρια δολάρια, διευκρίνισε ο φορέας. Πρόκειται για τη δεύτερη τράπεζα των ΗΠΑ που καταρρέει σε μερικές ημέρες.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ διαβεβαίωσε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε από κοινού με τους δύο προαναφερθέντες εποπτικούς φορείς ότι όλοι οι καταθέτες της Signature Bank θα λάβουν τα χρήματά τους στο ακέραιο και ότι "δεν θα υποστεί καμία ζημία ο φορολογούμενος".

Η τράπεζα αντιμετώπισε έναν χείμαρρο εκροών καταθέσεων την Παρασκευή, αλλά η κατάσταση είχε σταθεροποιηθεί μέχρι την Κυριακή σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που μίλησε στο πρακτορείο.

Η πρώτη "αντίδραση"
"Πιστεύω ότι αν μας επιτρεπόταν να ανοίξουμε αύριο, θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε - έχουμε ένα σταθερό χαρτοφυλάκιο δανείων, είμαστε ο μεγαλύτερος δανειστής στη Νέα Υόρκη ανέφερε το πρώην μέλος του Κογκρέσου, Barney Frank και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Signature Bank, γνωστός για τον νόμο Dodd-Frank, ο οποίος αναθεώρησε τον οικονομικό κανονισμό των ΗΠΑ στον απόηχο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. "Πιστεύω ότι η τράπεζα θα μπορούσε να συνεχίσει να υφίσταται ως επιχείρηση" πρόσθεσε.

"Έπεσε" η ιστοσελίδα της Τράπεζας
Εκτός λειτουργίας βρίσκεται ο ιστότοπος της Signature Bank τις τελευταίες ώρες ενώ επιτρέπεται μόνο η πρόσβαση στις υπηρεσίες ebanking στους εγγεγραμμένους χρήστες που διατηρούν λογαριασμό.

πηγή in.gr