Βόλος: Διαρρήκτης πιάστηκε με τα σύνεργα στο χέρι

Βόλος: Διαρρήκτης πιάστηκε με τα σύνεργα στο χέρι

Με τα σύνεργα, που χρησιμοποίησε για να εισβάλει σε καφετέρια στον Βόλο, με σκοπό να κλέψει, πιάστηκε ένας 40χρονος Βολιώτης, ο οποίος, όπως αποκαλύφτηκε τελικά, είχε βάλει στο «μάτι» και άλλες επιχειρήσεις.

Μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος εμπλέκεται σε πέντε περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων στις τρεις άρπαξε χρήματα, ενώ στις άλλες δύο που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, έφυγε πριν προλάβει να κλέψει.

Ο 40χρονος συνελήφθη στον Βόλο από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Προχθές το βράδυ, σύμφωνα με τις αρχές, έσπασε την τζαμαρία καφετέριας στον Βόλο, με σκοπό να κλέψει, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός και έφυγε. Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία. Σε λίγη ώρα ο δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Βόλου. Ομως, μόλις συνειδητοποίησε ότι επίκειται η σύλληψή του, για να τους αποφύγει μπήκε σε άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκαλώντας φθορές στην τζαμαρία της κεντρικής εισόδου.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν πίσω του, τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία (πένσα και κατσαβίδια), τα οποία εκτιμάται ότι αποτελούν «σύνεργα» στις κλοπές.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, σε ένα 24ωρο στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, διέπραξε επίσης τρεις κλοπές, σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών, σε κατάστημα πώλησης χρωμάτων και σε κατάστημα ψιλικών και αποκόμισε το συνολικό χρηματικό ποσό των 730 ευρώ και δύο πακέτα με στιγμιαία λαχεία (ξυστό).

Επίσης αποπειράθηκε να κλέψει κατάστημα πώλησης υδραυλικών ειδών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Ομολόγησε τις πράξεις του και υποστήριξε ότι διέπραξε τις κλοπές επειδή είναι χρήστης ναρκωτικών και ήθελε να εξασφαλίσει χρήματα για τη δόση του.

Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, όταν θα οδηγηθεί εκ νέου στη δικαιοσύνη, για να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

www.taxydromos.gr