Βούλγαροι δισεκατομμυριούχοι και Ισραηλινοί για το λιμάνι Βόλου

Βούλγαροι δισεκατομμυριούχοι και Ισραηλινοί για το λιμάνι Βόλου

Ισχυρό είναι το ενδιαφέρον για την παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ενώ στα οκτώ επενδυτικά σχήματα που κατέθεσαν φάκελο ενδιαφέροντος υπάρχουν και εκπλήξεις.
Αρχικά η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, που μέχρι πρότινος δεν επιβεβαίωνε ότι θα ενδιαφερθεί για το λιμάνι, υπέβαλλε φάκελο ενδιαφέροντος. Και με δεδομένο ότι έχει κινηθεί για όλα τα λιμάνια που βρίσκονται υπό παραχώρηση (πήρε Καβάλα, διεκδικεί και για το Ηράκλειο), υπάρχει σαφής στρατηγική δημιουργίας χαρτοφυλακίου σε λιμενικές υποδομές.

Ενδιαφέρον υπάρχει και από Βουλγαρία με την Advance Properties του ομίλου Domuschiev, έναν πολύ ισχυρό παίκτη στη χώρα (τα αδέλφια Κίριλ και Γκεόργκι περιλαμβάνονται στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes), ο οποίος προ διετίας πούλησε τον μιντιακό του όμιλο Nova Broadcasting Group στην United Group (BC Partners) που ελέγχει στη χώρα μας τη NOVA (πρώην Forthnet και WIND).

Επίσης έχουμε μνηστήρα και από το Ισραήλ (Israel Shipyards Industries), τη Μάλτα (Mariner Capital της Hili Company) και το Κατάρ (QTerminals). Οι υπόλοιποι Έλληνες παίκτες, πέραν της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, περιλαμβάνουν τον ΟΛΘ, τη Goldair, τη ΤΕΚΑΛ, τη Χαλυβουργία Ελλάδος και την ΙΝΤΡΑΚΑΤ.