Αλμυρός: Έκανε ληστεία επειδή έχει εξάρτηση με τον τζόγο…

Αλμυρός: Έκανε ληστεία επειδή έχει εξάρτηση με τον τζόγο…

Σε αντιφάσεις φέρεται να έπεσε ο 18χρονος Σκοπιανός – κατά δήλωσή του – που κατηγορείται για τη ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στον Αλμυρό Μαγνησίας.  Ο 18χρονος οδηγήθηκε χθες στην εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών και στον ανακριτή, όπου απολογήθηκε και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στον ανακριτή φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι είχε υποστηρίξει και στο δικαστήριο προχθές, όπου είχε καταδικαστεί για τρία πλημμελήματα, αναφορικά με τη ληστεία στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ. Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, φέρεται στους ισχυρισμούς του περί ασθενή πατέρα από καρκίνο, στον οποίο έστειλε χρήματα από τη ληστεία, να πρόσθεσε και τον ισχυρισμό πως είναι εξαρτημένος από τον τζόγο… Μάλιστα φέρεται να ισχυρίστηκε ότι από τα 1.500 ευρώ που είχε αποκομίσει από τη ληστεία, τα 600 τα απέστειλε στον πατέρα του και τα υπόλοιπα τα έπαιξε στον τζόγο…

Σημειώνεται ότι προχθές στη διάρκεια της δίκης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχε ισχυριστεί ότι λήστεψε το πρακτορείο του ΟΠΑΠ στον Αλμυρό, για να πάρει χρήματα και να τα στείλει στον πατέρα του στα Σκόπια, που πάσχει από καρκίνο… Ο 18χρονος δράστης συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στην Ευξεινούπολη. Οι αντιφάσεις στις οποίες περιέπεσε, οδήγησαν τον ανακριτή και την εισαγγελέα στο να αποφασίσουν την προφυλάκισή του. Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος κάθισε προχθές στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου και για τρεις κατηγορίες, σε βαθμό πλημμελήματος. Απολογούμενος με διερμηνέα υποστήριξε μεταξύ άλλων πως βρίσκεται στην Ελλάδα και εργάζεται στην περιοχή του Αλμυρού, προκειμένου να βοηθήσει τον πατέρα του, που πάσχει από καρκίνο. Ανέφερε πως παίρνει μισθό 600 ευρώ, από τα οποία τα 300 κρατάει ο ίδιος και τα υπόλοιπα στέλνει στον πατέρα του στα Σκόπια.

«Πήγα στο πρακτορείο για να πάρω χρήματα και να τα στείλω στον πατέρα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος, που κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοφορία, παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια και χρήση πλαστού εγγράφου (ταυτότητα). Στον 18χρονο από τα Σκόπια, όπως ο ίδιος δήλωσε, επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Επίσης του επιβλήθηκε συνολική χρηματική ποινή 3.750 ευρώ. Την αστυνομική ταυτότητα δήλωσε ότι την πήρε από τη Σερβία, ενώ ζήτησε να δικαστεί με επιείκεια λόγω της ηλικίας του. Μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε αστυνομικός του Τμήματος Αλμυρού, που αναφέρθηκε στις συνθήκες της σύλληψης του 18χρονου, στις 8.35 το βράδυ της Τρίτης, ενώ κινούνταν ύποπτα στην Ευξεινούπολη.

Σε έρευνα που του έγινε από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν σε σακίδιο απομίμηση όπλου, μαύρη μπλούζα, τζόκεϊ, μαύρο φούτερ, παντελόνι παραλλαγής και άδεια παραμονής. Τα ρούχα που βρέθηκαν στο σακίδιο του 18χρονου, όπως ανέφερε ο αστυνομικός, ταίριαζαν με τα ρούχα που φορούσε ο ληστής του πρακτορείου του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Σημειώνεται ότι η ληστεία είχε διαπραχθεί στις 8 Μαΐου. Ο 18χρονος αλλοδαπός έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, μπήκε στο κατάστημα και με την απειλή όπλου σε υπάλληλο αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή 1.500 ευρώ. Πελάτες που ήταν στο κατάστημα τον καταδίωξαν, χωρίς να καταφέρουν να τον ακινητοποιήσουν.

www-thessalia.gr