Έτοιμο το αυτοκίνητων των Sony και Honda

Έτοιμο το αυτοκίνητων των Sony και Honda

Η Sony Honda Mobility, η εταιρεία που συστήθηκε από τους δύο κολοσσούς για τη δημιουργία αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων θα παρουσιάσει πιθανότατα το πρώτο της αυτοκίνητο στην προσεχή έκθεση CES.

Η πρόθεση των ανθρώπων της Sony να εμπλακούν και στην παραγωγή αυτοκινήτων έγινε γνωστή για πρώτη φορά πριν από περίπου δύο χρόνια. Ήταν Ιανουάριος του 2020 όταν ο ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης CES (Consumer Electronics Show) ότι πρόκειται να δημιουργήσει το δικό του αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, παρουσιάζοντας το πρωτότυπο Vision-S.

Για να γίνει αυτό, έπρεπε να συνεργαστεί με κάποια παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία. Έτσι, έπειτα από σχετικές συνομιλίες, κατέληξαν σε συνεργασία με τη Honda. Τον περασμένο Μάιο οι Honda Motors και η Sony Corporation ανακοίνωσαν την ίδρυση της Sony Honda Mobility η οποία θα εξελίξει και θα κατασκευάσει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της πρώτης.
Όπως έγινε γνωστό, στην προσεχή έκθεση CES, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Los Angeles μεταξύ 5-8 Ιανουαρίου 2023, η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει κάτι πολύ σημαντικό, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπός της. Συγκεκριμένα, αυτό θα γίνει την προηγούμενη των εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης, δηλαδή στις 4 Ιανουαρίου, στο κτήριο του Las Vegas Convention Center.

Αναμενόμενα, πρόκειται για την παρουσίαση του πρωτότυπου του οχήματος από το οποίο θα προέλθει το μοντέλο παραγωγής. Η Honda δημοσίευσε στο διαδίκτυο ένα σύντομο βίντεο στο οποίο φαίνεται η γραμμή του καπό αυτού. Ο Yasuhide Mizuno, Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Honda Mobility, ανακοίνωσε ότι το αυτοκίνητο θα βασίζεται στο κατασκευαστικό τρίπτυχο «Αυτονομία (κίνησης), Επαυξημένη πραγματικότητα και Έλξη».
Όπως έχει γίνει γνωστό, το νέο μοντέλο θα αρχίσει να κατασκευάζεται εντός του 2026, σε εργοστάσιο της Honda στις ΗΠΑ. Θα είναι διαθέσιμο προς πώληση κυρίως μέσω διαδικτύου και θα έχει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2, όπως και Επιπέδου 3, υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη χωρητικότητα των μπαταριών του ή τη μέγιστη ισχύ του. Αναμένουμε να δούμε εάν θα ανακοινωθούν κάποια σχετικά στοιχεία στη CES.

πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ