Σχηματίζονται δύο δικογραφίες για τις πλημμύρες στη Μαγνησία

Σχηματίζονται δύο δικογραφίες για τις πλημμύρες στη Μαγνησία

Εν αναμονή των πραγματογνωμοσυνών των αρμόδιων υπηρεσιών και των εκθέσεων εμπειρογνωμόνων βρίσκεται η Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να συμπληρωθούν δύο δικογραφίες για τις ζημιές από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2023, από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias στο Ν. Μαγνησίας.

Η εισαγγελική έρευνα έχει σκοπό να εξετάσει τυχόν αυτεπάγγελτα διωκόμενες αξιόποινες πράξεις, όπως πλημμύρα (με ενδεχόμενο δόλο ή από αμέλεια), ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως κατά συρροή, παράβαση καθήκοντος, απιστία, έκθεση και άλλες.
Επίσης η Εισαγγελία ερευνά το ακριβές ύψος των διατεθέντων για αντιπλημμυρικά έργα ποσών από την περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Βόλου την τετραετία 2020-2023, καθώς και τα ποσά που διατέθηκαν για άλλους σκοπούς.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, μια για τον Βόλο και την παράνομη χωματερή που γέμισε σκουπίδια το Νέο Δέλτα Ν. Ιωνίας και η δεύτερη για την Αγριά, τον Αλμυρό, την Μηλίνα και το Νότιο Πήλιο.
Σημειώνεται ότι πολλές είναι οι μηνύσεις που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία κατοίκων διαφόρων περιοχών του Νομού, για ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων, για μικρά και μεγάλα προβλήματα που έχουν προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα σε γειτονιές και χωριά, χωρίς να υπάρχουν αποκαταστάσεις και μέτρα πρόληψης. Οι πολίτες ζητούν μέτρα προστασίας με έργα και αποκαταστάσεις, κάτι που αφορά όμως την Περιφερειακή και τις κατά τόπους Δημοτικές αρχές.

magnesianews.gr

www.thessaliatv.gr