Πασίγνωστος τραγουδιστής στα «δίχτυα» της Οικονομικής Εισαγγελίας – Δεσμεύτηκε η περιουσία του

Πασίγνωστος τραγουδιστής στα «δίχτυα» της Οικονομικής Εισαγγελίας – Δεσμεύτηκε η περιουσία του

Στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βρέθηκε προβεβλημένος τραγουδιστής - Στα «δίχτυα» της Οικονομικής Εισαγγελίας ο λαοφιλής καλλιτέχνης

Στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βρέθηκε προβεβλημένος τραγουδιστής. Η Ανεξάρτητη Αρχή υπό τον επικεφαλής της, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη διενήργησε έρευνα σε εταιρεία του τραγουδιστή, που δεν συνδέεται με δραστηριότητες στο χώρο του θεάματος, και εντόπισε σοβαρές ενδείξεις για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Καμπανάκι» στην Αρχή φέρεται να χτύπησε το χαμηλό δηλωθέν φορολογικό εισόδημα εκ μέρους του δημοφιλούς τραγουδιστή

Με βάση τα ευρήματα αυτά η Αρχή έπειτα από πολύμηνη έρευνα προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της ελεγχόμενης εταιρείας, σκαφών αλλά και θυρίδων -εφόσον βρεθούν- μέχρι του ποσού του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Το πόρισμα με τα στοιχεία διαβιβάστηκε ήδη στον Οικονομικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και ανάλογα με τα αποδεικτικά στοιχεία θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις του.

Ο τραγουδιστής δήλωνε ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ
Κατά τις ίδιες πληροφορίες… καμπανάκι στην Αρχή φέρεται να χτύπησε το χαμηλό δηλωθέν φορολογικό εισόδημα εκ μέρους του δημοφιλούς τραγουδιστή, ο οποίος μέσα στην τελευταία πενταετία φέρεται να δήλωσε εισόδημα ετήσιο περίπου 50.000 ευρώ. Ποσό που θεωρήθηκε από τις ελεγκτικές αρχές δυσανάλογα μικρό για τον συγκεκριμένο τραγουδιστή.

Ο φάκελος με το πόρισμα της Αρχής και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ελεγκτές έχει παραδοθεί εδώ και περίπου ένα μήνα στον οικονομικό εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες διενεργεί έρευνα για την υπόθεση. Μάλιστα, φαίνεται πως η έρευνα δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του τραγουδιστή αλλά ενδεχομένως επεκταθεί και σε συνεργάτες του.

https://www.in.gr