Εγκαινιάστηκε με Σταϊκούρα και Ταχιάο ο υπερσύγχρονος Σταθμός Στάθμευσης Φορτηγών στο Αερινό

Εγκαινιάστηκε με Σταϊκούρα και Ταχιάο ο υπερσύγχρονος Σταθμός Στάθμευσης Φορτηγών στο Αερινό

H τελετή εγκαινίων των Σταθμών

Ασφαλούς Στάθμευσης Φορτηγών στο Αερινό Μαγνησίας, πραγματοποιείται αυτή την ώρα, παρουσία του Υπουργού και Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ.κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Νικόλαου Ταχιάου.
Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κατασκεύασε και λειτουργεί δύο Σταθμούς Ασφαλούς Στάθμευσης Φορτηγών στο Αερινό (ένας ανά κατεύθυνση), στο πλαίσιο της της δράσης 2019-EL-TMC-0264-W της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (INEA/CEF/TRAN/M2019/2099687). Η χρηματοδότηση της παραπάνω δράσης εντάχθηκε στο Connecting Europe Facility (CEF).

Ο κάθε ένας από τους δύο Ασφαλείς και Προστατευμένους Χώρους Στάθμευσης Φορτηγών στο Αερινό εκτείνεται σε μια έκταση 18.000 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει 36 θέσεις ασφαλούς στάθμευσης φορτηγών. Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου συμπεριέλαβε στις υποδομές του έργου δωμάτια ανάπαυσης με θέρμανση και ψύξη, σύχγρονα μπάνια με ντουζιέρες και ζεστό νερό κ.α.

Οι εγκαταστάσεις είναι ασφαλείας επιπέδου Silver (σύστημα 24ωρης παρακολούθησης, ελεγχόμενη είσοδος/έξοδος, περίφραξη, φωτισμός και σήμανση).

Για το έργο μίλησαν τόσο ο υπεύθυνος του σταθμού, Νίκος Κατσούρας όσο και ο Διευθυντής των Αυτοκινητοδρόμων Αιγαίου, Δημήτρης Γκατσώνης.

www.thenewpaper.gr