Για να φορτώσει σίδερα ήρθε Αλμυρό το Ολλανδικό πλοίο…

Για να φορτώσει σίδερα ήρθε Αλμυρό το Ολλανδικό πλοίο…

Για να φορτώσει σίδερα κατέπλευσε τελικά την Πέμπτη στο Τσιγκέλι Αλμυρού το εμπορικό πλοίο «MV MEERDIJK» με σημαία Ολλανδίας, που πριν έναν περίπου μήνα, μετέφερε στρατιωτικά οχήματα στη Λιβύη και εντοπίστηκε μετά από επιθεώρηση, παραβιάζοντας τότε, το εμπάργκο όπλων που επέβαλλε ο ΟΗΕ στη χώρα.

Το πλοίο που είχε κατεύθυνση τη Λιβύη, εντοπίστηκε στις 11 Οκτωβρίου όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της επιχείρησης «IRINI» της ΕΕ και μεταφέρθηκε σε ευρωπαϊκό λιμάνι.

Ανακοίνωση του ΟΗΕ ανέφερε ότι η ομάδα επιβίβασης στο πλοίο ανακάλυψε δεκάδες στρατιωτικά οχήματα που μεταφέρθηκαν κατά πιθανή παραβίαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη. Σύμφωνα με την εντολή της επιχείρησης, τα οχήματα κατασχέθηκαν και το πλοίο εκτράπηκε σε ευρωπαϊκό λιμάνι για περαιτέρω έλεγχο. Μετά την επιθεώρηση από την ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, τα οχήματα αποβιβάστηκαν και αποθηκεύτηκαν στην ξηρά.

Τα παραπάνω δεν έγιναν σε λιμάνι της Μαγνησίας, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα οχήματα δεν βρέθηκε κάτι επιβαρυντικό για το πλοίο, που αποδεσμεύτηκε και από τότε πραγματοποιεί δρομολόγια μεταφοράς εμπορευμάτων.
Οι πληροφορίες του marinetraffic.com ότι το πλοίο βρίσκεται το Τσιγκέλι Αλμυρού, αφορούσαν το στίγμα του πλοίου προχθές, που κατέπλευσε για να φορτώσει σίδερα και απέπλευσε χθες το πρωί.

www.magnesianews.gr